Digital agency Duo & RBSC: een cross-platform Flutter app!

DUO - make it fly avatar
21/09/2021 11:28 in Digital Champs Cases

Digital agency Duo & RBSC: een cross-platform Flutter app!

De Royal Belgian Sailing Club is een waar walhalla voor de waterratten onder ons. De zeilclub kent een intense voorliefde voor allerlei wind- en watersporten, van zeilen tot kitesurfen en wakeboarden. En dat voor jong en oud, op lokaal recreatief en internationaal topsport niveau. Samen doken ze met Duo in zee, voor de ontwikkeling van een vernieuwde leden applicatie.

Zo gingen we aan de slag voor RBSC:

De uitdaging:

Als toonaangevende zeilclub is innovatie bij RBSC erg belangrijk: een vernieuwde app was dan ook welkom. De oorspronkelijke app was aan vervanging toe, dit was namelijk nog een React native application. Ook moesten er meer handige features komen voor de leden van de RBSC, zoals een livestream van het plaatselijke weer van de verschillende locaties. 

De oplossing:

De opdracht was duidelijk: een state of the art mobile app dus, voor de leden van RBSC, die beschikbaar is op zowel iOS als Android. Hoe we dat aangepakt hebben? Voor de ontwikkeling hebben we gekozen voor Flutter, een moderne cross-platform technologie. Samen met RBSC brachten we de belangrijkste noden van hun leden in kaart, en vormden deze moeiteloos om tot handige features.

De resultaten:

Een nieuwe Flutter app die op beide platformen (iOS en Android) beschikbaar is. De app bevat praktische en future proof features voor de leden van RBSC, zoals digitale lidkaarten en een persoonlijke QR-code. 

Dankzij onze keuze voor Flutter konden we efficiënter te werk gaan, en ook meer tijd besteden aan spraakmakende details. Denk aan enkele leuke animaties, bijvoorbeeld in het menu en de lidkaartenlijst. Projectontwikkeling in Flutter sluit trouwens ook van begin tot eind aan op onze CI/CD pipeline. CI/CD staat voor continuous integration, continuous deployment, en zorgt ervoor dat na elke aanpassing de code automatisch getest wordt, er nieuwe versies worden gemaakt en beschikbaar gesteld. En dat zonder enige vorm van overhead.

Dankzij deze vernuftige app kunnen de waterliefhebbers zich volop focussen op de lonkende zee! 

Lees de complete case van RBSC hier.

Benieuwd naar meer uitdagingen? Bekijk onze website.

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer