Drupal multisite marketing platform voor EU landen | Calibrate

The Digitals avatar
03/11/2020 15:28 in Digital Champs Cases

Drupal multisite marketing platform voor EU landen | Calibrate

Kuwait Petroleum International, wereldberoemd onder zijn kenmerkende 'Q8 Sails'-logo, verbetert en verkoopt brandstoffen, smeermiddelen en andere aardoliederivaten aan een divers klantenbestand in heel Europa. Q8 is een bekende, gerespecteerde en vertrouwde leverancier en zakenpartner met meer dan 4.000 retail-tankstations, evenals directe verkoopsactiviteiten die brandstof en verwarmingsolie leveren aan huishoudelijke en industriële gebruikers. Onder de merknamen Q8, Q8 Easy, Tango en IDS worden producten sinds 1986 verkocht aan een groot aantal klanten.

De uitdaging voor Q8

Door de steeds groter wordende concurrentie en het snel evoluerende digitale landschap was Q8 op zoek naar een moderne en gebruiksvriendelijke oplossing voor hun verschillende Benelux merken met als hoofddoel: Online trafiek omzetten naar offline verkoop via gerichte en persoonlijke communicatie. 

Met een duidelijk en gestructureerd plan van aanpak wist Calibrate het Q8 team te overtuigen van een groots digitaal project en tekende Q8 voor een meerjarige samenwerking. Na een intensieve agile samenwerking gebaseerd op eenduidige strategieën voor de verschillende merken, lanceerden we zes state-of-the-art Drupal 8 websites

"De opdracht voor Calibrate was het creëren van 6 state-of-the-art websites voor 3 merken in 16 talen. Door een duidelijke stapsgewijze aanpak en goed projectmanagement zijn de gewenste websites klaar om live te gaan binnen de gestelde tijd en budget.
 
Onze wens was om websites te ontwikkelen die modern en mobiel-vriendelijk zijn en ons in staat stellen om online zo optimaal mogelijk met onze klanten te communiceren. Digitale strategie en UX zijn hierin onmisbaar. De teams van Calibrate hebben ons hierin perfect begeleid.
 
Wij wilden een efficiëntie-slag maken. Door de websites met elkaar te koppelen kunnen we synergiën behalen op het vlak van beheer en ontwikkeling, zonder verlies van de identiteiten van de verschillende merken. De kennis van Drupal en de actieve deelname aan de community zorgen ervoor dat Calibrate onze nieuwe websites technisch naar een hoger plan heeft gebracht, zonder de flexibiliteit te verliezen. "

Filip Willems
Head of Marketing

Benieuwd naar onze aanpak en oplossing? 

Lees de volledige case hier: https://www.calibrate.be/nl/cases/q8

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer