Een topwebshop voor Zwembad.be door Digital agency Duo

DUO - make it fly avatar
11/06/2020 15:19 in Digital Champs Cases

Een topwebshop voor Zwembad.be door Digital agency Duo

Sedert 1962 bouwt Willy Naessens Swimming Pools jaar na jaar aan hun marktaandeel in het plaatsen en renoveren van bouwkundige zwembaden. Naast het bouwen van zwembaden wil het bedrijf zich ook onderscheiden in de service na verkoop en het aanbieden van alle tools voor onderhoud & vermaak in en rond het zwembad.

Daar hoort uiteraard een nieuwe webshop bij met een focus op gebruiksvriendelijkheid en performance!

Duo gaat aan de slag:

De uitdaging

Willy Naessens Swimming Pools wil met zijn webshop de marktleider worden op het vlak van zwembadaccessoires. Om die gewenste groei te bereiken wilden ze een nieuwe webshop met een focus op gebruiksvriendelijkheid en performantie.

De oplossing

Een grondige analysefase met verschillende workshops zorgde voor een zeer duidelijke scope van het project. Zo bepaalden we voor elke feature of deze een must have, should have, could have of won’t have is. In de eerste fase van ontwikkelingen werd vooral de focus gelegd op de features die meteen een conversieverhoging zouden opleveren. Dit hebben we aan de hand van 5 persona’s gedaan: Veerle, Pieter, Renaat, Nick en Lore waren geboren. Per persona maakten we de oefening waar hij/zij gelukkig van zou worden op de webshop en waar hij/zij op afknapt. Het resultaat verwerkten we in wireframes - de bouwplannen van de webshop -. 

Het design van de webshop werd ook onder de loep genomen: een duidelijke look met een typische Willy Naessens humor verwerkt in de afbeeldingen. 

De webshop kon binnen de 3 maanden na start van de eerste gesprekken live, waardoor er voor de klant meteen geld in het laatje komt. Dat geld kan de volgende fases mee helpen uitbouwen.

De resultaten

Een zeer performante en gebruiksvriendelijke webshop in Drupal 8. Naast de webshop werd ook de nodige aandacht besteed aan mooie contentpagina’s die de bezoekers inspireren en adviseren. Sinds de lancering van zwembad.be is het aantal sessies op de webshop verdubbeld en de omzet maar liefst verdriedubbeld vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Een succesvolle case, al zeggen we het zelf! Lees de volledige case hier.

Benieuwd naar nog meer digitale uitdagingen? Bezoek onze website.

0 réactions

Back to Digital Champs Cases
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer