Nearshoring van digitaal talent én Oekraïne steunen

Nearshoring van digitaal talent én Oekraïne steunen

17 juni 2022

Terwijl de arbeidskrapte voor digitaal talent in België toeneemt, teistert de Russische invasie de digitale freelancers in Oekraïne. Nearshoring kan een oplossing zijn om enerzijds die moeilijk invulbare functies op te vangen en tegelijk de Oekraïense freelancers te steunen. De vzw SolITarity matcht bedrijven met deze digitale freelancers.

Terwijl grote Oekraïense IT-bedrijven erin geslaagd zijn hun relaties met klanten te behouden sinds het begin van de oorlog, zijn freelance professionals en kleine bedrijven zwaarder getroffen. Meer dan driekwart ervaart een daling van hun inkomen. Een derde van hen bestempelt deze daling als aanzienlijk of zelfs problematisch.

Outsourcing is de meest cruciale factor die Oekraïense softwarespecialisten in staat stelt hun activiteiten voort te zetten. SolITarity is een Belgische vzw die de rechtstreekse samenwerking op afstand tussen Belgische bedrijven en door de oorlog getroffen IT-professionals uit Oekraïne faciliteert, met als doel hun financiële stabiliteit te verbeteren. De winst gaat rechtstreeks naar het land.

Met meer dan 250.000 IT-specialisten is Oekraïne de tweede grootste aanbieder van geschoolde softwareontwikkelaars in Europa. Ze worden bovendien erkend als een top keuze in verschillende world rankings. SolITarity vzw richt zich in de eerste plaats op projecten voor Oekraïnse IT-professionals in nood, waarbij een rechtstreekse betaling zonder Belgische tussenpersonen gebeurt. Daarnaast wordt er een solidariteitsbijdrage aangerekend die gebruikt wordt voor steun aan het land.

Belgische partners krijgen dus niet enkel directe toegang tot hoogopgeleide IT-experts die ervaren zijn in een breed scala van technologieën om hun organisatie sneller en efficiënter te laten groeien tegen een beperkte kost, maar geven op die manier ook rechtstreekse hulp aan Oekraïne.

>> https://www.solitarity.be
>> Contact: Wim Geeroms (0473/19.02.97)

Tags:

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten