Over Legal Workshop (NL): hoe haal je voordeel uit het nieuwe vennootschaps- en auteursrecht?

Legal Workshop (NL): hoe haal je voordeel uit het nieuwe vennootschaps- en auteursrecht?

Het Belgische vennootschapsrecht verandert ingrijpend vanaf 1 mei 2019. Het gaat om de grootste hervorming in 200 jaar!

De basis zelf van de manier waarop een vennootschap werkt wordt radicaal veranderd en dat heeft grote impact op wie vandaag al een vennootschap heeft.  Elke bestaande vennootschap zal immers in de overgangsperiode tussen 1 mei 2019 en 1 januari 2024 diverse aanpassingen moeten doorvoeren. 

De nieuwe wet opent bovendien mooie opportuniteiten, ook voor wie vandaag nog niet onder vennootschap werkt of wie werkt met een cv of een vof om op een snelle en goedkope manier in de toekomst ook alle voordelen van een bvba te genieten.

Sirius Legal zet in deze opleiding alle gevolgen van de nieuwe wetgeving voor bestaande bvba’s en nv’s op een rijtje én licht de opportuniteiten toe voor wie vandaag onder eigen naam werkt of onder een cv of vof.  De basis van de nieuwe wetgeving bestaat erin dat de bvba wordt vervangen door de bv als “basisvennootschap”.  De nv blijft enkel behouden voor grote vennootschappen en beursgenoteerde vennootschappen de coöperatieve vennootschap blijft enkel over voor écht coöperatieve projecten.

Bovendien licht Sirius Legal u het voor onze sector erg aantrekkelijke regime van de fiscale behandeling van auteursrechten toe, waarmee iedereen die weleens creatieve arbeid levert via zijn vennootschap (softwarecode schrijven, teksten schrijven, lay-out van website verzorgen, foto's en afbeeldingen maken of bewerken, ...) op een zeer eenvoudige en snelle manier en volkomen legaal een jaarlijks fiscaal voordeel kan doen van enkele honderden tot zelfs enkele duizenden euro's.

Inhoud van de cursus:

Deel 1: De opportuniteiten van het nieuwe vennootschapsrecht

 • De nieuwe regels voor bv’s worden op een rijtje gezet
 • Wat betekent dit voor bestaande bvba’s en nv’s?
  • Wat moet er aangepast worden in uw vennootschapsstatuten en welke stappen moet u hiervoor ondernemen tegen welke datum?
  • Wat zijn de nieuwe opportuniteiten en mogelijkheden in de onderlinge samenwerking tussen vennoten die in de statuten of aandeelhoudersovereenkomsten ingebouwd kunnen worden?
  • Hoe vertaal je deze nieuwe regels naar een opportuniteit om sneller, beter en meer op maat samen te werken met uw vennoten?
  • Hoe zit het met uw aansprakelijkheid als bestuurder? Kan u die beperken? Kan u zich verzekeren?
  • Welke nieuwe mogelijkheden zijn er voor aanpassing uw bestaande aandeelhoudersovereenkomsten?
 • Wat betekent dit voor wie vandaag nog niet onder een bvba werkt?
  • Waarom zou u nu toch beter een bv oprichten?
  • Beperken van uw aansprakelijkheid
  • Hoe stelt u een goed financieel plan op en waarom is dit zo belangrijk?
  • Hoe zit het in de toekomst met oprichtersaansprakelijkheid?
  • Wat zijn de voordelen van een bv tov een gcv of vof?

 Deel 2: Haal voordeel uit het auteursrecht

 • Het auteursrecht kort samengevat
 • De fiscaal gunstige behandeling van auteursrechten

Over de docent

Deze interactieve opleiding wordt gegeven door:

Andries Hofkens

 Andries focuste tijdens zijn studies op Intellectuele Eigendom en nieuwe technologieën. Sinds 2007 is Andries lid van de Balie van Brussel en verdiepte zich sindsdien in privacy, entertainment, reclame, kansspelen en IT. Daarnaast heeft Andries ervaring opgebouwd als in-house jurist. Andries is geïnteresseerd in nieuwe technologieën en werkt zich hier juridisch graag in bij.

Roeland Lembrechts

Roeland begon zijn carrière aan de balie Mechelen waar hij tot 2019 op het advocatenkantoor In Iure Constans actief is geweest in het burgerlijk- en ondernemingsrecht met focus op contracten en aansprakelijkheden.Roeland heeft een bijzondere interesse in het contracten- en aansprakelijkheidsrecht binnen de digitale eengemaakte markt.
Sinds 2017 is hij gecertifieerd DPO.


Deelnemen

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Korting tot 50%

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en op de opleidingspremie van Mediarte (als je bedrijf onder PC 227 valt) of van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). Zo kan je maximaal de helft van de deelnamebijdrage recupereren.

Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb en 2Mpact.
(2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
FeWeb Member € 250,00
FeWeb Fan € 375,00
Non Member € 500,00

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

Met 40% korting van de KMO-Portefeuille betaal je uiteindelijk dit:

 • FeWeb Members: €120
 • FeWeb Fans: €180
 • Non Member: €240

Opleidingspremies

 • KMO-Portefeuille: 30 tot 40% korting
 • Mediarte: 40% korting

Mediarte / PC 227

FeWeb vertegenwoordigt de digitale sector in het paritair comité voor de audiovisuele media (PC 227 met als opleidingsfonds Mediarte). Alle bedrijven aangesloten bij dit PC genieten van de FeWeb Fan deelnameprijs.

Deel met anderen

© FeWeb 2019
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten