Over Legal Workshop (NL): je klantrelatie goed geregeld

Legal Workshop (NL): je klantrelatie goed geregeld

Als digital agency of freelancer heb je (ooit) je verkoopsvoorwaarden opgesteld. Daarin bepaal je hoe je relatie met je klanten eruit ziet. Deze regels hebben een verregaande juridische en financiële impact, zeker wanneer een project niet verloopt zoals gehoopt. 

Wie is eigenaar van de broncode van de ontwikkelde website of applicatie? Wie is aansprakelijk bij problemen? Wanneer is een project officieel opgeleverd en is het tijd voor de eindfactuur? Welke security en privacy-verplichtingen heb je als digitale dienstverlener? Wie betaalt de extra werkuren en kosten bovenop de offerte?

Stuk voor stuk belangrijke elementen waar je (ook volgens de FeWeb Gedragscode) zeer transparant over moet communiceren naar je klant. Het is dan ook geen luxe om je verkoopsvoorwaarden en werkwijze opnieuw onder de loupe te nemen. 

Inhoud van de cursus:

 • Resultaats- vs inspanningsverbintenis: wat is het verschil en waarom is het belangrijk?
 • Intellectuele eigendom & auteursrechten: behoren ze toe tot het agency of tot de klant? Welke zijn de implicaties van je beslissing?
 • Aansprakelijkheid: wat kan je doen om je aansprakelijkheid te beperken?
 • Vertrouwelijkheid: wat te doen met vertrouwelijke gegevens?
 • GDPR & Privacy: wie is verantwoordelijk voor wat?
 • Oplevering van een project: wanneer is een site of app officieel opgeleverd? Waarom is het belangrijk om dit duidelijk te specifiëren en hoe doe je dat best?
 • Vergoeding: wat wanneer het budget de offerte overschrijdt? Wat met extra werk?
 • Wie is verantwoordelijk voor het eindproduct?

Over de docent

Deze interactieve opleiding wordt gegeven door Mathias Baert, partner bij deJuristen.

Mathias is gepassioneerd door IT & Legal en heeft heel wat ervaring met het opmaken en adviseren over contracten in de tech-sector, zowel voor lokale als grote ondernemingen. Zijn specialisatie omvat software & hardware contracten, sourcing (ITO/BPO) en cloud contracten, service contracten en uiteraard data protection en privacy.

Deelnemen

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Korting tot 50%

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en op de opleidingspremie van Mediarte (als je bedrijf onder PC 227 valt) of van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). Zo kan je maximaal de helft van de deelnamebijdrage recupereren.

Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb en 2Mpact.
(2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
FeWeb Member € 250,00
FeWeb Fan € 375,00
Non Member € 500,00

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

Met 40% korting van de KMO-Portefeuille betaal je uiteindelijk dit:

 • FeWeb Members: €120
 • FeWeb Fans: €180
 • Non Member: €240

Opleidingspremies

 • KMO-Portefeuille: 30 tot 40% korting
 • Mediarte: 40% korting

Mediarte / PC 227

FeWeb vertegenwoordigt de digitale sector in het paritair comité voor de audiovisuele media (PC 227 met als opleidingsfonds Mediarte). Alle bedrijven aangesloten bij dit PC genieten van de FeWeb Fan deelnameprijs.

Deel met anderen

© FeWeb 2019
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten