Over Workshop Omstander bij onrespectvol gedrag

Workshop Omstander bij onrespectvol gedrag

Workshop: hoe kan ik reageren als omstander bij onrespectvol gedrag?

Een collega die regelmatig eens roept, geroddel op de werkvloer, ongepaste opmerkingen? Het kan soms lastig zijn om te weten hoe je kan reageren op onrespectvol gedrag op de werkvloer.

Wil jij weten hoe je op een effectieve manier kan reageren op dergelijke incidenten op de werkvloer? In deze training bieden we de nodige tools aan om je hierin te versterken. 

Wat leer je?

Tussenkomsten van omstanders zijn van essentieel belang om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Je kan zo helpen om het gedrag te stoppen of te vermijden dat het verder escaleert. Door te reageren kan je de uitkomsten voor slachtoffers in positieve zin beïnvloeden en voor sociale verandering zorgen door te laten merken dat het gedrag niet oké is. Maar hoe bepaal je net of iets over de grens gaat? En hoe grijp je dan op een gepaste manier in? In deze training geven we je inzicht in deze thematiek en geven we concrete handvatten om als omstander in te grijpen bij grensoverschrijdend gedrag. 

Wat kan je verwachten? 

Op interactieve manier zal je tijdens deze training situaties waarbij grensoverschrijdend gedrag gesteld leren herkennen. Je leert hoe je hiermee kan omgaan als omstander aan de hand van de 5 A's, zodat je effectief kan reageren. We richten ons op het verbeteren van jouw professionele vaardigheden en het versterken van je zelfvertrouwen. Zo draag jij bij aan een gelijkwaardige, respectvolle werkomgeving en samenleving.

Deze training zal gegeven worden door Tara De Laet - Beleidsmedewerker Integriteit bij Sensoa. 

Praktisch 

Wanneer: 11/10/2023 van 10u tot 12u30

Waar: Nog te bepalen

Prijs: Deze training wordt gratis aangeboden voor werknemers uit de audiovisuele sector. 

 >> Schrijf je nu gratis in

Deze opleiding past in het engagement dat FeWeb en de digitale & audiovisuele sector nemen m.b.t. het actieplan tegen grensoverschrijdend gedrag.

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten