Over Design sprint stap-voor-stap voor facilitators: van business probleem tot gevalideerd prototype in 1 week tijd

Design sprint stap-voor-stap voor facilitators: van business probleem tot gevalideerd prototype in 1 week tijd

De Design Sprint 2.0 is een vierdaagse workshop die door steeds meer organisaties wordt toegepast om sneller tot innovatie te komen. De Design Sprint is een teamproces voor het snel en goedkoop ontwikkelen van ideeën en deze te valideren door prototypen te testen met echte klanten.

De Design Sprint gaat uit van een concreet probleem of uitdaging, en biedt een helder, vast proces richting een gevalideerde oplossing, supersnel! In dezelfde tijd dat bij een ander project een briefing is geschreven en de eerste meeting is gepland, zijn er in een design sprint al oplossingen bedacht én getest bij de doelgroep.

In deze opleiding leer je aan de hand van een voorbeeld stap-voor-stap de verschillende aspecten van een design sprint. We nemen je door de 4 dagen waaruit de Design Sprint 2.0 is opgebouwd en laten je zien welke artefacten er iedere dag worden gemaakt om uiteindelijk tot een gevalideerde oplossing te komen. Meestal volgt er nog een iteratiesprint van 4 dagen waarbij de oplossing wordt bijgestuurd en nogmaals gevalideerd.

Programma:

Tijdens de dag doorlopen we de 4 dagen inclusief de iteratiesprint waaruit de Design Sprint 2.0 is opgebouwd:

  • Dag 1: De uitdaging duidelijk maken, brainstormen en schetsen maken
  • Dag 2: De oplossing kiezen waarmee het ganse design team verder wil en een duidelijk storyboard maken
  • Dag 3: Het bouwen van een interactief prototype gebaseerd op het storyboard
  • Dag 4: Het uiteindelijk testen van het prototype met 5 gebruikers

Iteratiesprint
Verder verbeteren en tweaken van het prototype en opnieuw testen met gebruikers. Tijdens de eerste week proberen we immers de richting te vinden waarin de oplossing zou moeten gaan. En tijdens de iteratiesprint gaan we het concept verder uitwerken aan de hand van de resultaten van de gebruikerstesten.

Voor wie?

  • Product managers / product owners
  • Agile coaches, and project managers
  • User experience designers

Docent

Jan Moons is freelance user researcher en coach. Co-founder van UXprobe, een online dienst voor het uitvoeren van remote unmoderated usability testen. Meer dan 20 jaar ervaring in het user experience domein met focus op gebruikers- / usability testen.

Praktisch

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen om online de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Korting

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en/of op de opleidingspremie van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb en 2Mpact. (2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
FeWeb Member € 350,00
FeWeb Fan € 525,00
Non Member € 600,00

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

Opleidingspremies

Mediarte / PC 227

FeWeb vertegenwoordigt de digitale sector in het paritair comité voor de audiovisuele media (PC 227 met als opleidingsfonds Mediarte). Alle bedrijven aangesloten bij dit PC genieten van de FeWeb Fan deelnameprijs.

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor FeWeb vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten