Over Web Accessibility Masterclass (NL)

Web Accessibility Masterclass (NL)

Deze opleiding verloopt over 2 dagen, namelijk op dinsdag 6/10 en 13/10, telkens van 13u00 tot 17u00.

Hoe bouw je toegankelijke websites?

15% van de bevolking heeft een beperking. Hoe zorg je ervoor dat jouw websites bruikbaar zijn voor wie niet ziet, niet hoort of niet vlug met de vingers is? 

Bart en Gijs van AnySurfer nemen je mee in de wereld van hulpmiddelen zoals screenreaders, switches, screen magnification and speech recognition. 

 • We demonstreren hoe 9 fictieve personen met een handicap uw websites ervaren en bespreken goede en slechte live voorbeelden.
 • We behandelen semantische structuur, alt-teksten, formulieren, tabellen, toetsenbordtoegankelijkheid, enzoverder. 
 • Hoe meet je contrastratio's en kies je een kleurenpalet met voldoende contrast?
 • Wat is de ARIA standaard en hoe helpt die interactieve componenten toegankelijk maken voor screenreaders?
 • Hoe zit het met mobile accessibility (iOS, Android)?

WCAG en Belgische wetgeving

Alle overheidswebsites zijn wettelijk verplicht om de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1 niveau AA) te volgen. De deadline is 23 september 2020. Dat is het gevolg van een Europese richtlijn die is omgezet in Belgische wetgeving.

Accessibility is goed voor SEO en mobiel. And it's the right thing to do. Deze opleiding volgen is ook één van de drie voorwaarden om een AnySurfer Erkende Bouwer te worden. Daarmee kan je in offertes aantonen dat je kennis en ervaring hebt in web accessibility. 

Over de docenten

Gijs Veyfeyken heeft meer dan 10 jaar ervaring als accessibility tester bij AnySurfer en geeft presentaties en opleidingen om mensen te helpen hun websites toegankelijker te maken. Hij wordt vaak ingeschakeld door diensten van de Vlaamse overheid.

Bart Simons werkt als expert digitale toegankelijkheid bij AnySurfer. Hij vindt het belangrijk dat de gebruiker met een handicap centraal staat bij toegankelijkheid. Daarom is hij ook actief in werkgroepen van het European Disability Forum, de European Blind Union en ANEC (EU standaarden).

Praktisch

 • Deze interactieve opleiding is verspreid over 2 halve dagen, met name op dinsdag 6 en 13 oktober 2020 telkens van 13 tot 17u30.
 • Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Feedback van de deelnemers

"Deze opleiding was gewoon geweldig goed gegeven en erg boeiend gebracht"

Korting

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (recuperatie van 30% van de deelnameprijs als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en/of van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). .

Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb, AnySurfer en 2Mpact.
(2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven Nee, ik kom niet

Prijzen

Ticket Prijs
FeWeb Member € 350,00
FeWeb Fan € 525,00
Non Member € 600,00

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

Word gratis FeWeb Fan of FeWeb Member

Deelnamebijdrage:

 • FeWeb Members: €350
 • FeWeb Fans: €525
 • Non Member: €600

De deelnameprijs na tussenkomst van de KMO-Portefeuille (30%):

 • FeWeb Members: €245
 • FeWeb Fans: €367,5
 • Non Member: €420

Opleidingspremies

Korting voor bedrijven lid van Mediarte / PC 227

FeWeb vertegenwoordigt de digitale sector in het paritair comité voor de audiovisuele media (PC 227 met als opleidingsfonds Mediarte). Alle bedrijven aangesloten bij Mediarte mogen de FeWeb Fan prijs selecteren.

Meer info over de KMO Portefeuille

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor FeWeb vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Sluiten