Een webshop voor auto's

Pieter Janssens avatar
17/05/2021 09:42 in Digital Champs Cases

Een webshop voor auto's

Auto’s. Er zijn weinig producten met een hogere betrokkenheid. Logisch dus dat de oriëntatiefase zo lang in beslag neemt. En dat gebeurt hoofdzakelijk online. Ja, de dealer en de proefrit zullen voorlopig nog wel even blijven, maar digitaal wordt steeds relevanter. Logisch dus dat we onszelf de vraag stelde: kunnen we de auto’s niet online verkopen en thuis laten bezorgen? 

Alleen de beste selectie uit 20.000 ex-lease auto's wordt door Alphabet Occasions aangeboden via een 3-tal showrooms & online platform. De ambitie van Alphabet om als eerste aanbieder online auto's te gaan verkopen aan consumenten maakte dit tot een ontzettend gaaf project. 

Het koopproces wordt volledig online doorlopen. Je zoekt, bekijkt, vergelijkt, checkt, bestelt en betaalt uiteindelijk eenvoudig via iDeal. In letterlijk 6 klikken ben je eigenaar van je nieuwe occasion! Je kunt de auto 14 dagen op proef uitproberen, met de eerste 100 km gratis (behalve de benzinekosten). De auto wordt thuis geleverd, of je haalt hem zelf op in een van de 3 showrooms.

Wij hielpen Alphabet Occasions met het vormgeven van een intuïtief proces om te komen tot een online koop. Van de psychologie en emotie die komt kijken bij een 'high involvement aankoop' tot en met het functionele proces. Van inruilen & de RDW check voor tenaamstelling tot aan het gepersonaliseerde koopcontract dat volledig automatisch wordt opgesteld en uiteindelijke betaling via iDeal.

Meer weten? https://www.intracto.com/nl-be/cases/alphabet-occasions-een-webshop-voor-autos

0 réactions

Back to search results
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer