À propos de l’événement Web Accessibility Academy

Web Accessibility Academy

Waarom toegankelijkheid voor elke site en app een 'must' is? 

 • 15% van de bevolking heeft een beperking volgens de WHO (World Health Organisation). Dat betekent dat meer dan 1,5 miljoen Belgen moeite hebben met het gebruiken en begrijpen van het web.
 • Dat is de reden waarom een Europese Richtlijn overheidssites en -apps verplicht toegankelijk te zijn. Voor websites was de deadline in september 2020, voor apps in juni 2021. 
 • Maar wist je dat ook commerciële e-ticketing en e-commerce sites verplicht de accessibility-richtlijnen moeten volgen? Zij krijgen tot juni 2025 om compliant te worden.
 • Ook zonder wetgeving blijft het voordelig de richtlijnen te volgen: de algoritmes van zoekmotoren houden rekening met web toegankelijkheid.

Je accessibility kennis bijschaven zorgt niet enkel voor meer bereik, maar het geeft je als digital agency & professional ook de opportuniteit om in te spelen op de wettelijke verplichting voor overheidssites en webshops.

Deze opleiding is bovendien de eerste stap om het AnySurfer-label voor jouw agency (of website) te behalen. 

Hoe bouw je toegankelijke sites?

Hoe zorg je ervoor dat jouw websites bruikbaar zijn voor wie niet ziet, niet hoort of niet vlug met de vingers is?

Bart van AnySurfer neemt je mee in de wereld van hulpmiddelen zoals screenreaders, switches, screen magnification and speech recognition. 

 • We demonstreren hoe 9 fictieve personen met een handicap uw websites ervaren en bespreken goede en slechte live voorbeelden.
 • We behandelen semantische structuur, alt-teksten, formulieren, toetsenbordtoegankelijkheid, etc. 
 • Hoe meet je contrastratio's en kies je een kleurenpalet met voldoende contrast?
 • Wat is de ARIA standaard en hoe helpt die interactieve componenten (bv. in Angular) toegankelijk maken voor screenreaders?
 • Hoe zit het met mobile accessibility (iOS, Android)?

Over de docent

Bart Simons AnySurfer

Bart Simons is een veteraan in toegankelijkheid. Hij vindt het belangrijk dat de gebruiker met een handicap altijd centraal staat. Daarom is hij ook actief in werkgroepen van het European Disability Forum, de European Blind Union en ANEC (Europese standaarden).

Praktisch

Deze online opleiding is verspreid over 3 halve dagen, met name op donderdag 3, dinsdag 8 en donderdag 10 februari telkens van 9 tot 12u00. De sessies gaan door via Zoom.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen om de kwaliteit en de interactiviteit van de opleiding te waarborgen.

Korting tot 50%

Is je bedrijf nog geen lid van FeWeb, dan is dit het moment! Zo verdien je meteen je lidgeld geheel of gedeeltelijk terug.

Daarnaast kan je beroep doen op de KMO-Portefeuille (als je bedrijf in Vlaanderen ligt) en op de opleidingspremie van Cevora (als je bedrijf onder PC200 valt). Met de KMO-Portefeuille kan je 30% van de deelnamebijdrage recupereren.

kmoportefeuille_label_828x240
Deze opleiding is een samenwerking van FeWeb, AnySurfer en 2Mpact (2Mpact beschikt over de KMO-portefeuille-erkenning (nr. DV.O207084) voor het organiseren van opleidingen van organisaties).

S'inscrire

Vous pouvez toujours vous inscrire !

Oui, je veux m'inscrire Non, je ne pourrai pas participer

Prix

Type de billet Prix
FeWeb Fan € 450,00
FeWeb Member € 300,00
Non Member € 600,00

Word gratis FeWeb Fan of word FeWeb Member

Netto deelnamebijdrage met KMO-Portefeuille:

 • FeWeb Members: €210 (ipv €300)
 • FeWeb Fans: €315 (ipv €450)
 • Non Member: €410 (ipv €600)
Website created and supported by Starring Jane & Procurios
Fermer